Tuesday, December 7, 2010

B-G-18...
kat sinilah semue cerite bermule...

kat sini aku kenal kak su...
kak su yang jadi roomate aku untuk 3 sem berturut2..
lame kan....
kadang2 tu mcam pening2 jgak aku tengok kak su jawap soalan aku yang bukan2 tuh...
kak su je kot yang tau betape "bukan2nye" soalan yang keluar dari mulut aku ni..
hehe...tq kak su sbb sudi layan soalan2 orang tu..:0)
nak cite lbh3..x boleh...
sbb aku takot banjir lak tanjung malim ni nanti...

kat sini jgak aku kenal kak aini n kak maria...
yang jadi housemate aku tuk 3 sem yang berturut jagk...
kak aini yang suke masak ( sedap)
kak maria yang selalu bwk mangge...:)

tq 4 everything....
dont 4get me....
hehe..:0)


picnic at Sungai Chiling
Tuesday..7.12.2010
B-G-14


pintu masok....:)

master plan....merangkap tour guide..
cik ain..

enjoy the gamba...haha...

kak aini,ain...kak su..kak maria...
dalam sungai..hehe


????...:0)

B-G-14(1)...

periuk kera...
first time jumpe...
macam ni rupenye periuk kera ek..
haha...


on the way nak balik...

ok, jalan dalam barisan ye...

singgah kejap ambek gamba kat
empangan....lawa..

sempat lagi posing,..
haha..

balik umah...
mandi..rehat@tidoo
x lame pastu..
ade ketukan pintu
"bangun!!!!"
tu kak aini...
dia bawak balik...
pau...


dan ni pizza...
huaaa...
sodap...

ni mungkin last B-G-14 lepak bersame..
kak su, kak maria n kak aini...
dah sem 8 sem depan...
maksudnye da nak g praktikum...
:0)
cepat kan mase berlalu...

ok la sampai sini dulu..

Monday, December 6, 2010

when u want to know something but you are afraid to ask...

when your heart says "just go 4 it"..but your mind says "think
again"

when you don't know whether to cry or smile...

when you are hoping it was made 4 you..but it was not...

what to do when you don't know what 2 do??

tau x ape maksud "down"?
tau x ape rasenye bile kite "down" ?

tau x ape maksudnye "jealous"?
tau x macam mane rase "jealous"?

tau x ape maksudnye "rejected"?
tau x ape rasenye bile "di reject"?

tau x ape maksud "sedih"
tau x macam mane rasenye "sedih"?

tau x ape maksudnye "love"?
tau x macam mane rasenye "first love"?

tau x ape maksudnye "anggau"?
tau x macam mane rasenye "anggau"?

tau x ape maksudnye "rindu"?
tau x macam mane rasenye "rindu"?


* tu semue perasaan*
*normal tuk orang yang normal*

*hehehe..*
aku x de keje*
*buat2 la ade keje*
*ini lah hasilnye*

Monday, November 22, 2010

bile tengok orang lain study...
takotnye...aku satu hape pon x bace lagi....

tapi yang pelik n ajaibnye...
bile bukak buku sejarah eropah....
eh, nak bace pe ni...x kan semue??
tutup dulu kite bace slid show...
bukak slid show....
eh, ni je ke??
macam mane nak hurai????

padan muke kamu...
sape suruh x bace awal2...
hahahhaha...

exam week...
exam mod.....
tapi study mod nye x datang jagk lagi..
isk3..

Saturday, November 13, 2010

nak update blog...
tapi x sempat dah....
banyak story nak cite...
nanti la....da balik kolej balik baru cite
ni pening naik bas pon x hbs lagi...
setiap kali nak lalu kuala kubu baru dari pahang
kene ade jalan yang macam ula ke??
isk3..nasib je isi perut x kuar,,,
genting-kkb..ok lagi...blh tahan..
raub-freser hills-kkb...fuhh....x tahan...
jalan macam ula sawe pas telan lembu je..
hehe...pape pon...
alhamdulillah selamat sampai..
sampai kolej..x de orang plak umah ni...
so, ape lagi..jap lagi aku nak cabut balik pedas..
haha..:)

ok, sampai sini dulu...

Wednesday, November 10, 2010

Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap. . so aku dah tak kisah lagilah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus.. lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba jekat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah,i steri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku.

Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergimengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya.... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! ... fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprisedia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu.. lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRRROOOOOTTT! !!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut 'ahhhh.... lega...'.

Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong... ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku.. 'dah lama ke pak sampai?'.

Dan pak mertua aku pun jawab.'Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!!

ish x sopannya...nasib baik bapak mertua sporting...hahahahaha


Saya percaya semua orang mest ada crush kt sesorng kn??

bila kite mnat kat org tu


1) kte asyk brharap dia mncul dpan kite..kite dok bce jampi serapah mntak2 kita dapat jmpe dia.haha..


2) Pstu kalo dia lalu sbelah kte,kite mula pura2 xnmpak tapi dalam hati ‘aish…cepat la tego..ak dah jln punya slow ni’..haha..ak tau korg mmg cmni sbb ak la slh sorg tu..^.^


3) bile dia tego kite,dpan dia mke maintain je..tnye dia cm kwan bese je..pas dia pergi je..peh..kalo ad krusi dpan korg,cnfirm patah sbb korg sepak..hehe..punye la happy pdahal dia just tnye ‘watpe tu’…


4) tapi bile dia xtego kte,mula la..masuk blik mke cam mati laki..mula pkir ‘nape dia xtego ak td..nk kata xnmpak,dh lalu sbelah..ke dia tau ak ske dia,dia xnak lyan ak..ke dia…..or dia…..’.mule la korg pkir ap sebab dia xtgor korg~


5)lagi 1,kalo korg ske kat dia,mle la kwan2 korg jd mngsa..lg2 yg mne rapt ngn korg..tiap2 hari nak cte..brdarah telinga kwan2 korang tu..roommate lagi r..cm orang gila kite brcerita tp kwan2 kite baik..walaupun dah tau jlan cte tu,diorg tetap dengar..*thnx r roommateku n kwan2 yg menahan telinga*


6)bila waktu cuti sem,peh~lagi r..dah r xleh tgk mke dia..seb baik ad fb~connecting people..haha..tp ble dia on9,xtau nk tgo pe..so,korg tgk jela..ble skali dua nak tego hai boleh tahan lg..tp kalo tiap2 ari nak tego dulu,kite pun rse segan..so trpksa la tahan hati..


7) apa status dia kat fb,smua nk like..bile status dia sedih,mule kte tnye dia..tp plg sedih kalo status dia pasal orang lain..dan psal hati dia kt pmpuan lain..nk mrah xleh,nk like pon xleh..tgk je la..pstu amek bntal..tutp muke pastu jerit..


8)tp ble dia komen2 dgn kwan2 dia,n dia brsungguh kata yg dia still single,mula r..snyum xnmpk mata..even kte tau mybe dlm hati ad org..tp kte ttp wat xtau..slagi mulut dia xkate sndiri,slagi tu kita ttap anggap dia single..


9)kalo kite nmpak brang2 yg dia ske,kte pun jd ske kat barang tu..dia ske minum air oren brand X,kite pun ske..asal g koop je,nk bli air,amek ape yg dia ske..ble nk ble ice cream pon ingat dia..tp ble kite nk bli asam ttbe tringat dia bese kate ‘makan asam xelok..xyah bli’..trus xjadi nk bli..mak kte punya la payah pujuk kte jgan mkan asam,dia ckp cmtu je trus dgr~tp ble dpan dia,trus g bli asam..saje nk attntion dia.

.

10)last skali r..korg msti brharap 1hari korg leh confess kt dia..n dtrima..tp untuk mse skrang korg hnye tgk dia dari jauh je*yg dkat tu ok la*..macam kwan2 saya kate ‘g je la cnfess kat dia’..ape diorg ingt ak cnfess ni cm nk bli gula2..sng2 je~kena r ada azam yg kuat,mke tebal baru leh cnfess..

So, kpada ssiapa yg ad crush tu r,sye sgt pham prasaan n keadaan korang..tp yg pnting kita kne la syg lbih kt yg kat atas,THE ONLY ONE..n oso kite nyer FAMILY..


*kalo nk share,sya xkisah coz hati pmpuan smua sama..hehe*


* aku copy paste dr fb orang lain..hehe...harap2 tuannye x marah..:)


Monday, November 8, 2010

Hari/masa

ISNIN

SELASA

RABU

KHAMIS

JUMAAT

SABTU

8.00-9.00

LSA3033 (A)

LSE2073 (A)

UKP1201 (A)

9.00-10.00

LSA3033 (A)

LSE2073 (A)

UKP1201 (A)

10.00-11.00

EDU 3034 (C,F,I,K)

EDU 3034 (C,F,I,K)

PEA1053 (A)

11.00-12.00

EDU 3034 ( L)

EDU 3034 (C,F,I,K)

UKK1041 (B)

12.00-1.00

EDU 3034 (L)

EDU 3034 (L)

PEA1043 (A)

UKK1041 (B)

1.00-2.00

2.00-3.00

PEA1053 (A)

PEA 1043(A)

3.00-4.00

PEA1053 (A)

PEA 1043 (A)

4.00-5.00

5.00-6.00



rancangan jadual tuk sem depan...
boleh dapat ke?
kene boleh kan....
aku x de jadual backup...ni je lah...
mintak2 malam ni blh settle...
:)



my cat : bulat...


kegemaran die: nyibok mase aku tido...
kaki aku, bantal die...isk2


selalu buat muke x bersalah lepas wat salah
eg: curik ikan kat singki...


suke wat2 sibuk bile aku sibuk
macam ni..aku dok bz nak ngemas
die sedap je landing kat tempat aku nak ngemas...


peneman aku tengah2 malam dalam bilik..
( tempat tido die pon )..


sangat2 kuat tido...
no commen bab ni....


kawan baik budak kecik ni...
daus@aus@adik...
kaki buli kucing no 1..
semue kucing fobia dengan die..kecuali bulat..
haha...


ok sampai sini...dulu...
:)

Sunday, November 7, 2010


aku nak study week kat Tanjung Malim laa
kalau study week kat Pedas..kompem x jadi...
mcm2 ade kat Pedas tu tuk aku...hahha

tapi menurut kak su dalam blognye
mengatakan bahawa...week yang study...bukan die..
so itu membawa maksud yang samelah dengan
roomatenye ni...
week yang study...bukan aku..huhu,,
nanti yang berpeluh dlam dewan exam bukan week
tapi aku..mcm mane tu..isk3...

ok, aku nak bagi tau ape yang buatkan week yang study
bukan insan yang bernama Norliyana bt Noor Hadi yang study...


sebab pertama:


ni namenye facebook...
kompem semue tau kan....
kalau aku da bukak bende ni...mau makan 2-3 jam
bukan aku wat pape pon..tengok2 status orang lain...
tengok gamba2 die orang ( die orag susah2 upload suruh orang tenggok tu )
so aku bagilah sikit sokongan kan...
sampai yang aku tak kenal pon aku tengok
kire aku seleme la....
tau x seleme 2 ape? kalau kat kg den makno eh selongkar orang lain punye barang
hahhaa...baiknye saye ni...:)

sebab kedue:


ok...ni pon dikenali sebagai facebook...
cume yang ni lain dari yang atas tu...
kalau aku bukak yang ni...x lame la mase hbs...adelah dalam
sejam ( x lame?? )
yang ni tuk insan2 yang terpilih je..( terpilih ke ?? )
facebook ni tuk aku wat keje2 ngarot je....
so abaikan...

sebab ketige:


macam same x??
haha..ok ni la blog aku....
aku ni x de bakat nak mengarang...( semue bace kompem boring )
menurut cikgu pengajian am @ cikgu tapa : 'karangan awak ni macam budak form 3 ni " ok mase die komen tu aku da upper 6...
dasyat x? huhu.....
aku sebenarnye banyak bende nak tulis..
tapikan x retilah nak cite macam mane...
so inilah jadinye...isk3..
bukak blog, tengok follower dulu...tak bertambah2 pon ( keciwe )
pas da bukak blog sendiri...seleme blog orang lain...
best2 lak tu cerite die orang...x pe2 usehe tangge kejayaan ( ??? )
kalau da bukak blog..maunye 2-3 jam hbs kat sini je...isk3...

sebeb keempat:


ni..laptop kesayangan aku...kire kekasih aku la...
macam mane die buleh wat aku leke??
sbb die de internet....( fb,fb,blog,youtube)
pastu dalam die de game....ok kalau main game selagi x menag selagi tu lah aku main...
yang ni aku x kompem berape lame...
nak cite sikit pasal pakwe aku ni...special lah die..sbb :
1: x de anti virus n aku main cucuk je pendrive kat cc mane2 tah
pastu cucuk kat die..wahh..agak kebal...
cume ingatlah pesan ku ini wahai sayangku
jangan lah dikau meninggalkan daku bile aku amat2 memerlukan dirimu nanti..
hahahahaha.....

sebab kelime:


abaikan aksosori aku tu...
baru je beli..nak tayang kat semue...n aku tak sempat lagi lah
nak susun semue tu...almaklumlah..baru beli ( isk4 )
sape nak gelak, gelak lah....aku x denga pon n aku x kisah pon..
huhuhu
ok, nilah tempat kegemaran aku...katil, tilam..bantal...
ni kekasih gelap aku...
kalau aku da dating dengan die orang ni..maunye makan...banyak jam lahh
hahhaha...

ok lah sampai sini dulu...tau semue da boring ( macam de yang bace )
aku nak g tengok kak su masak...
semerbak da ni bau ikan masin..sedap3...
:)