Thursday, May 26, 2011

18 - 27 Mei 2011....
itulah tarikhnya.....tarikh ape??haaa...
tarikh untuk bengkel seketeriat minggu suai kenal (MSK) untuk 2011...

pada awalnya aku rase malas sangat nak join bende ni walaupon aku dah anta borang..
kenape aku malas???
sebb..aku x de kawan yang join....
tapi bile pikir2 balik...di tambah darab dengan galakkan mak n ayah aku,,,
sampai lah jugak aku kat Kolej Zaaba....
hmmm.....x de kawan...kite carik la kawan kan...
ok...jannah n syu join jgak msk ni...
ape lagi...melekatlah aku dengan die orang ni kan...
tapi aku x serumah la dengan die orang, sbb die orang datang lambat...
aku awal sikit

nak cite kat sini...mule2 aku sampai kat KZ...
ati aku kate...'benggong, buek apo datang sini..ko dok umah tengok tv, makan, tido lagi baguih'.
tapi lame kelamaan...wahh bestlah bende nih...
sampai x sedar da 9 hari kat sini...

aku x reti nak menulis untuk menggambarkan mcm mane perasaan sebenar aku...
tapi aku nak kate kat sini...MSK ni memeng best
walaupon letih...sakit punggung sbb dok kat simen dari pagi sampai malam...
tapi letih tu berbaloi...walaupon letih, masih boleh senyum..

ok....dalam ati mcm2 nak tulis...tapi apekan daya..
x de bakat dalam bidang penulisan...
ingat lahi cikgu mustapha cakap karangan aku macam budak form 3..
padegal mase tu aku kat tingkatan 6 atas..huhu...
betape aku x berminat dengan penulisan..

nak letak gamba???
hahaha...aku x ambek gamba...
sbb....aku mmg begitu....
x reti bergamba...n x reti nak tangkap gamba...

ape2 pon aku harap aku blh jalankan tugas mase MSK sept nanti..
aku nak rase n jadi mcm mane kakak2 n abg2 msk yang jage aku dulu..

ok la sampai sini dulu...
sedih ni...esok nak balik..hukhuk..

Wednesday, May 25, 2011

just enjoy the song...
hayati liriknya....
then u will smile back.....
video

Wednesday, April 13, 2011

video

just enjoy the video..hehe...
x pat nak story kat sini sbb best sesangat....

tq kpd yang wat video ni...:)

Wednesday, February 16, 2011

DEN YANG SUKE NGAROT BILE BORING

when your dreams are real...
u started to build up thousand of hopes...
u start to dreams more dreams...
u start to smile and tell everyone around u that your dreams have become reality
u keep thinking about it, billions times...
and told to yourself that..yes, dreams do come true...

BUT

when u realise something...
things that never come to your mind...
things that make u think...was it??

than u will think back about your dreams, hopes...

yes, dreams do come true..
but will it bring any good to u?
will it hurt the people around u?
and the most important things is....
WILL IT HURT U??

THINK BACK WHAT U WANT....

Tuesday, January 18, 2011

sekolah rendah..



(gambar hiasan sahaje..)

tetibe malam2 ni aku teringat lak mase zaman sekolah rendah dulu..
mase sekolah rendah, perangai aku ni leh tahan lah jugak kan
nak kate nakal, x delah sangat kan
nak kate baik, pon x jugak...

ape yang aku ingat mase sekolah rendah dulu..
aku ni kuat nangis sikit..
sikit ke??
huhu..banyak kot..
ade sampai satu tahap cikgu pon da x tau nak wat ape..huhu...

mase sekolah rendah ni, aku agak rapat lah dengan budak lelaki..
mungkin sebab die org suke kot gurau dengan aku...
kenape die org suke??
sbb die org leh gurau kasa2..haha...
agak teruk lah jugak aku ni di buli...
andaiku tahu lah kan..haha...

dah lame tinggal kan sekolah rendah ni..
tetibe aku ingat lak kat satu tragedi ni..
bende ni jadi mase aku darjah 6..
mase ni aku dah jadi agak pendiam la..(??)
ade satu ari tu aku kene buli kat budak2 perempuan kelas aku...
dan dengan baiknye aku pon nangis la..(wawawa)

agak lame jugak la aku nangis kan...
sampai la mase rehat...
tinggal aku sorang je dalam kelas mase tu..(sedih x?)
dalam x de orang yang pedulik kan aku mase tu..
datang la kawan aku ni...
die pujuk aku..
'sape buat adik nih?'
aku x jawab..
'dah la jangan la nangis'
p aku tetap nangis...
sian die...

die tunggu aku sampai habis mase rehat...
x makan kot die...

pelik x die panggil aku 'adik'?
lau x silap aku mmg dari tadika lagi die dah panggil aku 'adik'
dan dengan rasminye die menggelarkan dirinye sebagai 'abang'
haha...

bile teringat balik semue bende mase sekolah rendah ni..
teringin lak aku nak carik 'abang' aku ni balik...
kat mane die sekarang..
die wat ape sekarang...
tapi bende ni agak payah untuk dilaksanakan..
sebab..aku x sure name die ape..
lame sangat dah kot...
nak carik kat faceboook..
nampak gaye mcm x de pon yang kenal dengan die...

hm....
pengajarannye kat sini...jgn lupe name orang!!!!!

ok lah sampai sini dulu...:)

Monday, January 17, 2011

kure-kure tomey....


View Image


sem baru....
umah baru...
housemate baru...
roomate baru...
suasane pon ade sedikit pembaharuan...
azam tetap lame hehe..
apasal la kan? hmm b4 punye la berazam xnak da wat mnde yg same
tapi... hakikatnya kita yang rase..selagi x last minute kije konpem xgerak.. gerak tu mmg gerak tapi cam kure2 yang baru lahir.. terkedek2.. uhuhuhu
lam kepala... apa la yang aku nak wat
manyak ag mase rileks2...
itulah hobi aku setiap sem..memelihara sifat kure2
aish..yeke? tapi.. bile pk balik memang pom.. kan kure2 men lumbe2 ngan incik arnab yang sangat sombong.. lalu tidur kerana incik kure2 masih jauh jaraknya.. hah g2 lah idop aku nih.. cam kure2 kot awal2 steady jer..pas2 pecut ler ngan penuh berhemah.. trafic x langgar taw..hehehe tetap break pada masanya
finally sampai gak ke destinasi yang dituju aka (esemen siap untuk dihantar) dan lebih sodap lagi selalu jer bagi lec pisang goreng panas..(metaforanye eh yeker tah bukan cikgu bm hehehe)
haaa...so amek la kure2 as a pet xsalah taw.. manyak faedahnya.. contohnya:
1.leh wat helmet ekeke
2.leh wat ganti kertas (tadi encik supian kate owg cina dolu2 nulis tas kulit kure2 haa best x? bley mencube kot hehe konpem dapat full mark esemen nanti lalala
3. kure2 nih dy comei lagi pemalu.. t bleh blajar cmne nak jadik pemalu ekeke sesat lar...
4...............? korang isi sendiri
5.............................................?
6..............................................?
k lah da manyak sangat melalut hehe aku pom xtaw apa yg aku taip sebenarnya yang penting ade unsur moralnya tersendiri hehehe :)



Tuesday, December 7, 2010

B-G-18...
kat sinilah semue cerite bermule...

kat sini aku kenal kak su...
kak su yang jadi roomate aku untuk 3 sem berturut2..
lame kan....
kadang2 tu mcam pening2 jgak aku tengok kak su jawap soalan aku yang bukan2 tuh...
kak su je kot yang tau betape "bukan2nye" soalan yang keluar dari mulut aku ni..
hehe...tq kak su sbb sudi layan soalan2 orang tu..:0)
nak cite lbh3..x boleh...
sbb aku takot banjir lak tanjung malim ni nanti...

kat sini jgak aku kenal kak aini n kak maria...
yang jadi housemate aku tuk 3 sem yang berturut jagk...
kak aini yang suke masak ( sedap)
kak maria yang selalu bwk mangge...:)

tq 4 everything....
dont 4get me....
hehe..:0)